Anna Ankas bluff avslöjad

Har inte varit med i Fröken Sverige – det var Fröken Skåne

Anna Ankas meriter som skönhetsdrottning verkar vara rejält överdrivna.

Enligt tidningen Vecko Revyn var hon aldrig med i nationella Fröken Sverige 1993, som hon sagt i intervjuer, utan i Fröken Skåne samma år. Där kom hon varken etta, tvåa eller trea.

I intervjuer har Anna Anka berättat att hon som ung kom tvåa i Fröken Sverige 1994. Veckorevyn, som arrangerade tävlingen det året, har förgäves sökt efter henne i sitt arkiv. Anna hette Åberg innan hon gifte sig med sångaren Anka. Men ingen med det namnet finns att hitta i arkiven.

”Hon är inte med”

Nu visar det sig att Hollywoodfruns enda erfarenhet i Sverigetävlingen är på lokal nivå i Skåne. Och då kom hon inte ens bland de tre första.
– Vi har bilder på alla som stått på prispallen i Fröken Sverige sedan 1990 och hon är inte med. Då skulle hon finnas i arkiven. Hon har inte varit med i Fröken Sverige.

Silvstedt tvåa
Fröken Sverige-tvåa 1993 var Victoria Silvstedt.
När Veckorevyn tidigare frågat henne om placeringen i Fröken Sverige har hon ändrat datum till 1993. Från det året finns inte heller någon Miss Åberg i arkivet. Istället var det då Victoria Silvstedt kom tvåa. Egentligen skulle Anna Anka ha vunnit hela Fröken Sverige-tävlingen det året hon var med, berättar hon själv i intervjun.

 

– En av domarna för Fröken Sverige var även domare i Miss Hawaiian Tropic, så när han stod där och kollade sa han ”Det där är samma tjej som vann Miss Hawaiian Tropic. Hon får inte lov att representera Sverige i två tävlingar samma år. Så hon kan inte vinna”, säger Anna Anka till Veckorevyn.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0